Du er her: Hovedsiden > Slektshistorie > Foreninger og organisasjoner
  Aktuelt | Søk i databaser | Lenker | Nettstedsoversikt | Om lokalhistorie.no | Kontakt oss | English
TEMASIDER:
Kilder og litteratur
Bygdebøker
Historielag
Universitetsfaget
Faglige nettverk
Andre land
Slektshistorie
Kulturvern

Ansvarlig for nettstedet: Norsk lokalhistorisk institutt

Slektsgransking - Foreninger og organisasjoner

 

Landsdekkende

Det er to landsdekkende foreninger i Norge: DIS-Norge og NSF, som utfyller hverandre på en god måte.

DIS-Norge
Databehandling i Slektsforskning – DIS-Norge. Norges største landsdekkende slektsforskerforening, etablert 1990. Har 19 lokallag som dekker alle fylker, og mye av aktivitetene foregår lokalt, blant annet medlemsmøter og kursvirksomhet. Utgir tidsskriftet Slekt og Data, og har bygd opp den søkbare slekts-databasen DIStreff ved hjelp av innsendte data fra medlemmene. Har egne diskusjonsfora og chatlinje for medlemmene. Nettsidene inneholder gode hjelpemidler, som Genealogiske ressurser og Slektsforskerbasen, og DIS-Norges programvaretest. DIS-Norge har inngått samarbeidsavtale med Riksarkivaren om kilderegistrering. Samarbeider med NSF og flere av lokallagene samarbeider lokalt. Har de siste årene satset på en felles slektsforskerdag 25. oktober over hele landet. Deltar i nordisk og internasjonalt samarbeid, og er medlem av Kulturvernets fellesorganisasjon.

Norsk slektshistorisk forening
Norges eldste landsdekkende slektsforskerforening, etablert 1926. Utgir det tradisjonsrike Norsk slektshistorisk tidsskrift, som publiserer viktig genealogisk arbeid, men også Genealogen, som tilbyr et bredere spekter av artikler om genealogi og slektsforskning. Har også publisert en del hjelpemidler på sine nettsider. Foreningen holder til i Oslo, og har distriktsrepresentanter flere steder i landet. NSF har en svært rikholdig genealogisk samling, sannsynligvis Norges største samling bøker, tidsskrift og manuskript om personer og slekter. Samlingen er tilgjengelig i NSFs bibliotek. NSF har også flere aktive arbeidsgrupper, og arrangerer møter og turer for medlemmene. Deltar i nordisk og internasjonalt samarbeid, og er medlem av Kulturvernets fellesorganisasjon.

Slekt Norge
Bak nettstedet slekt.no står Slekt Norge – et firma som baserer seg på å formidle nyttig informasjon om slektsgransking og relaterte temaer til personer som har dette som hobby. Slekt Norge er uavhengig av bedrifter og organisasjoner med interesser på områder som er relevante for slektsgranskere. Internettjenesten deres inneholder nyheter, nybegynnertips, tester og omtaler, og en oversiktlig nettnøkkel.

Landslaget for lokalhistorie
Paraplyorganisasjon for mer enn 400 regionale og lokale historielag.

 

Regionale

Her er et utvalg av regionale slektshistorielag:

For flere regionale og lokale slektshistorielag, se oversikten på DIS-Norges ressurssider.

Søk i lokalhistorie.no
levert av FreeFind
Nettstedet har mottatt økonomisk støtte fra Kulturnett Norge

  Ansvarlig for nettstedet: Norsk lokalhistorisk institutt, Observatoriegata 1b, 0254 Oslo, tel: 22 92 51 30 , faks: 22 92 51 31, nli@lokalhistorie.no